Mode och inredning

av | apr 11, 2017 | Inspiration, Personligt, Sustainable living

Mönstermix eller kanske livsmix

Här hemma är det på ett sätt ganska sparsmakat på inredningsfronten för tillfället. År av renoveringar och tight budget gör att vi tänkt att vi väntar ut inköpen tills vi har både plats och ekonomi. För grejen är den att när jag väl hittat det jag vill ha så stannar det på sin plats sen. Jag byter sällan ut det och det är viktigt att det känns bra. Sen är det så att jag är svag för designklassiker, bra formgivna saker och unika ting. Det är ju investeringar och saker som får ta tid och jag försöker landa i att allt inte behöver vara perfekt och färdigt med en gång. Lite som livet självt.

Helgen som gick spenderades mestadels i Danmark. I fredags blev det en spontantur till Köpenhamn för en fotografering, mer om den vid ett annat tillfälle. (Åh, vad jag älskade att skriva det där som vilken stor bloggare som helst.) I Köpenhamn stack vi inom River and Raven på vägen hem, en butik med sustainable fashion. Jag fyndade mina första ATP Atelier skor, säkert från förra säsongen, men de känns ju helrätt i vår. Ett par ormskinnsmönstrade loafers som ska lindra min ormfobi och matcha med dotterns sommarskor från Toms. Vi kör djurtema helt enkelt. 

På lördagen tog vi bilen över och styrde kosan mot Gilleleje. Jag hade hittat mitt drömbord via danska motsvarigheten till Blocket. För mig var det ett fynd så resan över för att hämta det var helt klart värt det. Inte för att det är så långt utan bara ett litet projekt att köpa ett bord i Danmark.

Jag bara älskar det här lilla 70-talsbordet som är producerat hos danska Cado och målat av Mygge med Björn Wiinblad inspirerande stil. Jag föll handlöst för det första gången jag såg det på en auktion för flera år sen. Just det bordet var ett soffbord i ganska dåligt skick och vi hade ändå ingen plats för det. Men nu står det ett litet matbord i vårt Sidenväveriet-rosa vardagsrum. Välkommen hem!

0 kommentarer