En modig lunch #9

av | apr 29, 2017 | #enmodiglunch, Inspiration, Personligt | 2 Kommentarer

En modig lunch blev två

Efter förra veckans lunch nappade både Charlotta (t.v) och Terese (t.h.) på att luncha. En inbokning, blev en dubbelbokning som blev en lunch för tre. Terese och Charlotta, eller Lotta som hon kallar sig, känner varandra sedan långt tillbaka genom bloggande. För det är ju så många lärt känna varandra genom åren. Nu lär man kanske känna varandra oftare genom Instagram och visst är det något spännande att upptäcka nya vänner genom de sociala medierna som bor i samma stad eller kanske till och med i samma kvarter.

Terese och jag har stött på varandra vid något tillfälle, sagt hej, men det var inte förrän nu vi fick tillfälle att prata ordentligt. Medan Lotta var ett nytt ansikte för mig, tills jag fick klart för mig att hon ligger bakom den populära sidan Think Organic, som lyfter miljö och hållbarhet på ett lättillgängligt och inspirerande sätt.

Jag ställde mina klassiska lunchfrågor till båda tjejerna och det blev en liten utmaning att inte bli färgad av den andras svar i sina egna. Men det gick bra och jag hoppas jag skrev ner svaren på rätt papper.

Terese Wahlberg

Vem är du?
Jag är kreativ och tänkande som måste få utlopp för min kreativitet för att må bra.

Vad drömmer du om?
Jag vill jobba med inredning. Hur vet jag inte än. Jag trivs ju bra med att vara anställd, men skulle kunna tänka mig att frilansa vid sidan av. Jag drömmer att resa mer och jag drömmer om att känna mig tillfredsställd.

Vad är din drivkraft?
Min drivkraft är nog min kreativitet. När jag är i mina kreativa perioder mår jag som bäst. Kreativiteten är en andningspaus, en verklighetsflykt från vardagen.

Vad inspireras du av?
En känsla. Det kan vara en doft, något nostalgiskt, olika miljöer, människor, bloggar och Instagram, tidningar, loppmarknader, mönster och färger och musik.

Vad gör du för att vända en dålig dag?
Jag åker till blomsteraffären eller bastar på Kallis.

Vilken är din favoritplats?
På semester med min familj vart det än må vara. Inga måsten, bara umgås.

Vad är ditt livsmotto?
Inte som jag lever efter själv.

Charlotta Lingwall

Vem är du?
Jag är en kreativ, vimsig konstnärssjäl. Jag måste få utlopp för kreativiteten. Jag tänker väldigt mycket på miljön och vad man gör och kan göra.

Vad drömmer du om?
För egen del drömmer jag om att kunna tjäna mer pengar så att jag hittar en bra balans i mitt företagande.

Vad är din drivkraft?
Skapandet och kreativiteten. Genom Think Organic så vill jag inspirera, informera och hjälpa människor att leva mer miljövänligare och hållbart.

Vad inspireras du av?
Miljöer, människor, naturen. Jag hämtar mycket kraft i naturen, promenader i skogen eller vid havet. Att vistas ute helt enkelt. Inspirationen kommer också från miljöer som t ex caféer. Jag plockar med en känsla jag får av det och jobbar vidare med det.

Vad gör du för att vända en dålig dag?
Jag går ut i naturen, går en skogspromenad och andas lite.

Vilken är din favoritplats?
Det är nog hemma måste jag säga. Jag tycker om att jobba hemifrån. Så hemmet och när man är tillsammans med familjen.

Vad är ditt livsmotto?
Nej, inget jag kommer på.

2 Kommentarer

  1. Christin - midis

    Läste om #enmodiglunch inne hos Therese. Kanske veckans bästa hashtag och koncept! Kul!

    • Annika

      Tack, va roligt att höra! Det är ett superspännande sätt att luncha och träffa nya bekantskaper.