PARISINSPIRATION

av | sep 29, 2015 | Inspiration

Paris alltså.

Har man något romantiskt att fira kan man ju alltid åka till Paris. Och så förbereder man sig och kollar upp en massa tips så att man inte missar något inspirerande. Sen ilar man runt i stan för att bocka av alla måsten tills man inser att man missar att njuta av att man faktiskt är i Paris. Paris! Så dumt. Det bästa är nog att hålla nere antal trendiga måsten och upptäcka själv det som inspirerar. Som fina färgkombinationer på väggar eller läckert kakel nere i Metron. Inga typiska Parisbilder som fastnade i min lins helt enkelt, men ett urval av alla bilder från mobilen kan jag alltid bjuda på.

Färgkombo 2

Färgkombinationer och texturer.

Golv Montmarte

Cafégolv i Montmartre.

Färgkombo

Färgkombinationer igen.

Merci

Visst blev det ett och annat trendbesök på bland annat Merci. Fin konceptbutik och tydligen ett måste, men istället för att ta den obligatoriska bilden av entrén så blev det en bild från toan. Är väldigt svag för mood boards.

Buvette

Men ska jag tipsa om något så står Buvette högt i kurs. I ett hål i en vägg i Pigalle hittar man den mysiga kvartersrestaurangen som kanske inte är 100 % fransk, då föregångaren finns i New York. Men, åh, maten! Drömmer fortfarande om coq au vin och tunt skivad zucchini. Sen var stämningen också fantastisk, med plats i baren fick det mig att känna mig som en del av Paris.

Paris treasures

Nått som jag gillade väldigt mycket var Mademosielle Bio, en kosmetikkedja inriktad på ekohudvård. Där införskaffade jag bland annat ett nagellack från Kure Bazaar. För visst känns det lite franskt att få med sig ett rött nagellack från Paris. Kure Bazaar innehåller upp till 85 % naturliga ämnen som är baserade på t ex trämassa, bomull och majs. Kure Bazaars nagellack är så kallade 4-free, vilket innebär att de är fria från toluene, formaldehyd, dibutylftalater (DBP) och syntetisk kamfer. Man behöver inte åka till Paris för att köpa Kure Bazaar, det räcker med att klicka hem det hos bland annat Swedish Beauty Factory.

Nästa gång ska jag bli mer flitig med den riktiga kameran, för åh vad mycket fint det finns i Paris.

0 kommentarer