Köpenhamnsinput

av | maj 10, 2017 | Inspiration

The Norrmans

När jag kör fast bokar jag ofta in en tur till Köpenhamn för att tanka ny inspiration. Förra veckan hade jag en inputsdag inbokad, dock blev turen spontant ändrad till Skodsborg och Hillerød innan vi avslutade dagen med bubbel inne i Köpenhamn.

Jag mötte upp Anna, en kär gammal vän som jag känt i många år. Dock kom det en sådär 10 år och olika platser emellan, men när hon och hennes man, Lars, flyttade till Köpenhamn fick vi kontakt igen och det är jag otroligt tacksam över. Det var lite som att jag insåg att hon fattats mig utan att veta om det. Anna är en kreativ själ med en fingertoppskänsla gällande inredning. Deras olika hem har man kunnat skymta lite här och där i inredningssammanhang. Nu bor de i ett litet hus längs Strandvejen med en sagolik utsikt. Mitt objektiv kräver lite längre avstånd än vad huset erbjuder, så små sneak peeks blev det bara. Men lugn, detta huset kommer man också kunna skåda i en inredningstidning inom snar framtid.

Anna tog med mig till Charlotte Piper som grundat Handcraft by Denmark. Ett möbelkollektiv som samlat möbelformgivare med lokal produktion. Passion och kvalitet är ledorden och produkterna är gjorda i Danmark. Deras showroom visar fantastiska och unika möbler, mycket är gjort av trä och det är otroligt inspirerande att få en inblick i detta koncept.

Det var så härligt träffa Charlotte, också hon en stark kreatör. Vi pratade om det där när man bara känner att saker och kreativa känslor ska ut ur kroppen och man får inte ro förrän man gjort det. Om det så är att man måste sitta uppe och skissa hela natten, eller vad det än kan vara. Lika mycket den känslan av att inte kunna få ut något när man själv inte är redo. Och det där med att bara för att man valt ett kreativt drömyrke är det inte alltid lätt. Ibland eller ofta känns det som att man kämpar på i motgång och att det är svårt för andra att förstå. Samtidigt kan man inte ge upp övertygelsen och ta ett annat jobb för att det kanske skulle vara en enklare väg. Så, jag är formgivare och kreatör och det är jag stolt över.

0 kommentarer