JAG ÄLSKAR VACKRA SAKER

av | apr 26, 2016 | Inspiration, Personligt

Jag har en grej för mood boards, det är en avkoppling att göra. Lite som att läsa en bok, rensa en rabatt eller sticka en halsduk. Under ett antal år har jag gjort önskelistor i form av mood boards. Väldigt praktiskt för omgivningen tänker jag. Det nördiga är kanske att jag utgår från en utarbetad grafisk profil, sidospår. Det intressanta är att gå tillbaka och se vad som fanns med för 6 år sen för att konstatera att stilen är mycket den samma. Jag önskar mig fortfarande en AJ lampa och klassiskt porslin till exempel. Det är något visst med att investera i klassiker, de håller över tid. Sen har jag en viss förkärlek för lampor, men har än så länge inte investerat i en önskedyrgrip.

För stundande födelsedag ligger fokus på skor tydligen. Nån gång ska jag formge min egen linje, det är en dröm. I den drömmen har jag tänkt former som jag sen upptäckte Göran Horal skapade. Tacka vet jag Instagram som introducerade detta fantastiska märke för mig, grundat av två svenska tjejer med bas i Paris. Bara det låter som en dröm tycker jag. Handgjorda klumpiga skor som visar power! Jag ska spara och investera någon dag.

Ett annat favoritskomärke jag har är franska Veja, som gör fantastiska sneakers i kromfritt läder, ekologisk bomull, återvunnen PET och naturgummi. Dessutom kör de en schysst produktion. De jag har nu börjar sjunga på sista versen, så det är dags för ett par nya snart.

Annars är ju en jacka från Filippa K aldrig fel. Favoritmärket sen jag vara 15 år har lagt i en växel och börjar visa transparens. Jag gillar skarpt detta hållbarhetsarbete som visar framåtanda och det är så fantastiskt att en varumärke som inte är något typiskt ”hållbart” märke gör jobbet ändå. Det är ju så det ska va, huvudsaken är designen och hållbarhet och transperans en självklarhet.

Smycken är ju en klassiker man kan önska sig, första gången jag såg Royal Blushs armband och bälten i skinn var hos Karoline de la Concha, då butiken hette Gemma och låg inne i Helsingborg. En totalt vild gissning är att det är 6 år sen. Nu kan jag inte låta bli att snegla på dessa fantastiska smycken varje gång jag besöker henne. Royal Blush jobbar bland annat med vegetabiliskt garvat skinn, ekologiskt laxskinn, ekologisk bomull och produktion inom Europa. Just laxskinn tycker jag är ett spännande material. När jag gick i gymnasiet och sydde min balklänning gjorde jag överdelen av laxskinn, coolast på stället.

Aiayu är ett av min favoritmärken sen jag hade webshopen ANDfair. Förutom de mest fantastiska stickade plaggen i lamaull så gör de lakan i ekologisk bomull. Riktigt fina lyxlakan som blir roligare att investera i.

Sen kan jag inte låta bli, det må vara en blogg och Instagram IT-grej, men Byredos parfym Blanche doftar ljuvligt. Jag använder väldigt sällan parfym, slutade för att låta huden vila från allt man kan utsätta den för. Men är så sugen på att hitta en doft att börja använda nu.

Jag erkänner att jag älskar vackra saker.

0 kommentarer