IDENTITET OCH INSPIRATION

av | sep 22, 2015 | Inspiration, Personligt

Dream on dreamers, det är viktigt.

Dream on dreamer-Annika

Det där med identitet och inspiration alltså. Jag har ett tag känt att inspirationen försvunnit från mig, istället har jag stressat runt och försökt pressa fram den. Det har bara slutat med att jag känt mig helt kreativt tom och tvivlat på mig själv och min egen förmåga. Jag tror det handlar mycket om identitet, behovet av att passa in och känna att man gör rätt. Och egentligen är det inte det jag vill, jag vill göra det som får mig att brinna och driva mig framåt.

Identitet och inspiration Annika

Men plötsligt hände det bara. Trots att jag förespråkar tydligt hållbarhetstänk så ska jag verkligen inte sticka under stolen med att jag älskar produkter, mode och form. Jag njuter av fina saker och vill inte vara utan det. Det är nått med detaljer, känsla och vissa saker jag inte ens kan sätta ord på, men som finns där och triggar igång mig. Det är väl det som är inspiration. Det hände med en hatt som dök upp i mitt flöde och som direkt satte fart på tankar, drömmar och vilja. Det är en fantastisk känsla att känna inspirationen som bara flödar in och formulerar det jag vill, men på nått sätt glömt bort i jakten på min plats. Den la en hel del tankar till rätta så jag kunde helt enkelt inte motstå den.

Deadwood bucket hat

Hatten kommer från DEADWOOD, ett märke jag spanat in ett bra tag. Dels för att jag dras till deras coola rebelliska approach, men även för deras hållbarhetstänk. De började göra skinnjackor med attityd genom ett läderåtervinnings koncept. Detta koncept går ut på att använda sig av gamla skinnjackor och kläder med en look som inte funkar längre. På så sätt tar man tillvara på materialet, men skapar nya plagg som passar den moderna rebellen. Resultatet är schyssta DEADWOOD styles som har en vacker patina och bekväm look och som dessutom blir snällare mot miljön.

För DEADWOOD är det viktigt att hållbarhet och mänskliga villkor sätts i fokus. De menar att vara rebellisk idag betyder att man står upp mot snabba trender, hänsynslös massproduktion och snedvridna ideal. ”Join the movement.”

The duty of youth is to challenge corruption

Nu är inte denna hatten i läder, utan det är en filthatt producerad i samarbete med hattmärket Simon and Mary från Johannesburg. Och den får mig att känna mig sådär rebellisk som jag innerst inne vill vara och den får mig att längta efter mer kreativitet och öppnar upp inspirationskanalerna på max. Och det där med identitet alltså, det är en ganska spännande ämne som jag funderar ganska mycket kring och det i sig är en inspirationskälla när jag tänker efter.

Nu finns även en ny skinnjacka på önskelistan och sen drömmer jag vidare om att få fronta ett rockband.

0 kommentarer