FASHION REVOLUTION DAY 2015

av | apr 17, 2015 | Arbetsförhållanden

FRD2015_socialmedia_handwriting_logo_blue

Fashion Revolution says enough is enough

Den 24 april är det åter dags för Fashion revolution day, en dag som lyfter frågan om vem som står bakom kläderna vi bär. Fashion revolution day startade förra året som ett sätt att uppmärksamma fabrikskollapsen av Rana Plaza i Bangladesh 24 april 2013. Fashion Revolution är en samling av bland annat designers, journalister och politiker som kräver en förändring i modeindustrins produktionskedja.

Genom ett årligt återkommande uppmärksammande av Fashion Revolution Day, den 24 april, låter man de mest sårbara i produktionskedjan få ta plats i rampljuset. Fashion Revolutions syfte är att visa att en förändring är möjlig. Fashion Revolution vill använda makten i mode att inspirera till en permanent förändring. Det handlar om att på ett positivt sätt lyfta fram att man inte bara köper ett plagg eller en accessoar utan en hel kedja av relationer och värderingar. Alla val påverkar.

Årets fokus är transparens. Med det menas att företag  vet vem som gjort deras plagg och hur de kommunicerar det till sin omgivning. Fashion Revolution fokuserar på produktionskedjan vilket de menar, alla de människor som är involverade i produktionskedjan.

Läs mer på Fashion Revloutions sida och inspireras till vad du kan gör för att vara med och påverka till en positiv förändring i klädbranschens produktionskedja.

Var nyfiken, ta reda på hur och gör något. Använd taggen #FashRev

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. ANDfair KOWTOW - FAIRTRADE FASHION - ANDfair - [...] tal om föregående inlägg om Fashion Revolution Day och Slow Fashion uppropet så arbetar Kowtow mycket med transparens. De…
  2. Fashion revolution 2017 - […] har skrivit om detta tidigare, både här och här och här och tänker att de texterna är lika aktuella fortfarande,…