En modig lunch #6

av | apr 3, 2017 | #enmodiglunch, Inspiration, Personligt

Charlotte Ågren

En modig lunch kan både vända humöret och vädret. När jag cyklade ner till stan hade jag en liten måndagsoro i kroppen och övervägde att dra på en mössa för att våren kändes lite långt borta igen. Jag helgarderade mig, letade fram handskarna och la ner både mössa och solglasögon i väskan. Under lunchen skiftade vädret från kallt och grått till solsken, så när lunchen var slut cyklade jag hem med mina stylish solglasögonen på och kände att livet känns gött och kan vara rätt spännande om jag bara vågar tillåta det att vara så.

Idag träffade jag Charlotte Ågren och visst var jag lite nervös när jag skulle ställa mina frågor till en journalist. För vem är jag att tro att jag kan ställa smarta frågor och skriva ner berättelser? Men sen insåg jag ju att det är ju just detta det handlar om, att gå utanför min comfort zone, för det spelar ju faktiskt ingen roll om vad den jag möter arbetar med. Det handlar om att jag ska ska våga, att vara modig.

Jag tycker det är ganska intressant att jag hittar gemensamma beröringspunkter med alla jag mött över #enmodiglunch. Vi pratade om hur det är att vara en känslomänniska, att följa sin ideologi och känslan när man känner att man inte helt får med sig sin omgivning på tåget. Vi berörde även längtan efter att hitta en kompanjon som kompletterar en i sitt företagandet. Ja, vi pratade om ganska mycket mer och det är ju helt fantastiskt att man kan gå på djupet över en lunch med någon man inte träffat förut. Det är modigt.

Vem är du?
Jag tror att man är väldigt många olika personer i olika sammanhang. Men man kan säga att jag är en skrivande person, en textmänniska. Jag tycker om att skriva, läsa och att prata.

Vad drömmer du om?
Att få till en bra vardag. Att leva ett liv där man känner sig lite mindre splittrad mellan alla viljor.

Vad är din drivkraft?
Jag har automatiskt en stark drivkraft av att jag vill göra saker bättre. Om det så handlar om frukost, hur man organiserar ett klassrum bättre, hur det är möblerat på ett café osv. Jag vill utveckla saker så att de blir bättre.

Jag drivs också av en stark plikt eller skuld av att hjälpa de som inte är lika privilegierade som mig.

Vad inspireras du av?
Jag inspireras av allt. Läsa tidningen, Instagram, att gå på en gata och se människor. Hur människor är mot varandra. Jag inspireras även av vad andra människor gjort.

Vad gör du för att vända en dålig dag?
Dricker vin.

Vilken är din favoritplats?
Tåg, jag tycker om att vara på väg.

Vad är ditt livsmotto?
Va snäll.

0 kommentarer