En modig lunch #5

av | mar 14, 2017 | #enmodiglunch, Inspiration, Personligt

Rebecca Saaby Mehlum

Idag hade jag en lunch inbokad med Rebecca. Första gången vi träffades var också genom Formskapet. Jag inser att det är ett toppennätverk där jag kommit i kontakt med många kreativa personer som sen blir härliga vänner. Rebecca är en kreativ skandinav ut i fingerspetsarna som kommer från Danmark, men har även rötter från Norge och nu bor här i Helsingborg. Vi pratade om att vara några som ständigt tar in nya intryck, det svåra med att ibland veta vad man själv står rent formmässigt när man inte ska påverkas av den stora massan och skillnader mellan Sverige och Danmark. Danmark och framförallt Köpenhamn som jag för övrigt är väldigt svag för och har en romantiserad bild av hur det är att leva och verka där. Att få bo i Köpenhamn tillhör definitivt mina drömmar.

Vem är du?
En dansk som immigrerat till Sverige. Jag är arkitekt och ser omgivningarna med sådana ögon. Jag påverkas av den miljön jag är i eftersom jag kommer från en konstnärsfamilj. Vi har en tendens att prata om vad som är fult och fint.

Vad drömmer du om?
Jag är rätt mycket i min dröm nu och tycker det är trevligt som det är nu. Kanske att jag drömmer om att göra mer kreativa saker själv. Sen drömmer jag om att rita mitt egna hus nån gång och såklart hade det varit kul att ha ett eget företag där man kunde jobba med lite mindre projekt.

Vad är din drivkraft?
Min drivkraft är väldigt mycket sociala relationer. Såklart även barnen och familjen. Jag drivs också av skapande projekt och upplevelser som resor och museum och så.

Vad inspireras du av?
Jag inspireras väldigt mycket av förutsättningar i projekt i mitt jobb som arkitekt. Det kan va en plats, natur, människor och andra starka projektidéer. Jag försöker alltid hitta starka konceptuella idéer att jobba med.

Såklart hittar jag också inspiration i resor, min omgivning och utställningar.  

Vad gör du för att vända en dålig dag?
Sociala möten hjälper mig att vända en dålig dag. Jag pratar med någon om något helt annat. Ringer en vän och pratar ett tag. Ibland köper jag mig något fint för att bli glad för stunden. Är förutsättningarna bra springer jag en runda om jag ens kommer så långt.

Vilken är din favoritplats?
Någon plats vid havet. Kanske uppe i skärgården i Norge där min mamma växte upp. Det är så fint där, en totalt idyllisk plats.

Vad är ditt livsmotto?
Gör det nu så är det gjort. Ett litet vardagsmotto som gör att jag får mycket energi över.

0 kommentarer