En modig lunch #3

av | feb 27, 2017 | #enmodiglunch, Inspiration, Personligt

Annika Adolfsson

Idag cyklade jag ner till stan genom regnet med starkt kaffesug och inte vilket kaffe som helst. Siktet var inställt på Koppis kaffe, så när jag fick frågan om jag ville ha kaffet direkt eller efter lunch var jag snabb att svara nu, tack. För måndagar har en tendens att känns just som regntunga dagar för min del, så det finns en anledning att jag försöker boka in mina modiga luncher på just måndagar.

Idag mötte jag upp min namne, Annika, för #enmodiglunch och pratade om att hitta balans genom hela veckan då livet är här och nu och vi var båda överens om att vi inte vill ta oss igenom måndag-fredag bara för att leva till helgen. Förutom det delade vi erfarenheter av att ha haft chefer som satt djupa sår hos oss, saker som kan ta tid att läka, men samtidigt format oss till just de vi är.

Vem är du?
Jag är en kvinna mitt i livet. Jag är mamma och fru, men framförallt Annika. En kvinna som har drömmar och visioner, som vill må bra.

Vad drömmer du om?
Jag drömmer om ett bra liv. Visst drömmer jag om det banala som pengar och resor, men det viktiga är att vara frisk och ha hälsan med och se barnen växa upp. Jag drömmer också om att jag och min man ska hålla ihop livet ut. Tillsammans drömmer vi om att ha en lägenhet i ett varmt land som vi kan bo i vintertid. Kort och gott så drömmer jag om ett gott liv.

Vad är din drivkraft?
Mig själv i och med att jag vill må bra. Min drivkraft är också de mål jag satt upp, men jag själv är den största drivkraften.

Vad inspireras du av?
Den första jag tänker på är min 13 åriga dotter. Hon slänger sig in i teaterprojekt och bara gör. Det är så inspirerande.

Vad gör du för att vända en dålig dag?
Kan man inte få ha en dålig dag bara? Att tillåta sig ha en dålig dag. Annars kan man vända den med småsaker, som att köpa blommor, skicka ett kärleksfullt sms till sin man eller njuta av närhet från sina barn. Man måste bara tillåta sig saker.

Vilken är din favoritplats?
Oj, svårt. Det finns så många. Min favoritplats är kanske med löparskorna på och ut och springa en runda. Det kan också vara vid ett stenbord i Toscana med ett glas vin. Min favoritplats är där jag känner mig fri.

Vad är ditt livsmotto?
Jag har inget speciellt livsmotto. Eftersom jag är en gul person ( enligt färgpersonlighetstest) så tycker jag att man ska stanna upp i vardagen. Livet är här och nu. Jag vill inte leva för helgen.

0 kommentarer