En modig lunch #1

av | feb 14, 2017 | #enmodiglunch, Inspiration, Personligt

Josefin Bernebring

Det är sol och Alla hjärtans dag, vad kan väl då va bättre än att boka in en dejt. Jag kickade igång mitt lilla projekt #enmodiglunch med *trumvirvel*  en granne! Världen är inte så stor och Helsingborg är verkligen litet. Det visade sig att jag och Josefin bor i samma kvarter, hon har sitt hus på en tvärgata från mitt. Tänk så isolerad man egentligen är på något vis. Jag behöver nog gå lite rundor kring kvarteren och hälsa på folket runtomkring. ( Jag har ju bara bott i huset i snart 4,5 år…)

Men, vilken lyx att det bor en tjej till i mitt kvarter som jobbar i sitt egna företag och funderar kring samma saker i livet som jag. Det blev en långlunch på Koppi fylld med spretiga tankar om livet som jag ser fram emot att prata vidare om framöver, kanske på en spontan förmiddagskaffe i vårsolen när vi både längtar efter lite snicksnack efter för mycket ensamjobb.

Nu var det inga problem att prata bort tiden, men för att styra upp #enmodiglunch lite så ställde jag några frågor till Josefin som jag själv funderar kring och försöker formulera.

Vem är du?
Jag är en nyfiken entreprenör som letar alternativa vägar i jobbet. Jag vill inte ha ett 8-17 jobb, utan jag vill lägga upp det på ett annat sätt.

Jag har börjat tro att allt är föränderligt. Det är okej att ändra uppfattning om saker, för det är genom det man utvecklas. Jag är lyhörd på livet, men jag är även en helt vanlig tjej. Lite sprallig och rastlös kanske då jag ofta bytt jobb, men det handlar nog mer om att jag känt mig färdig och vill göra något nytt.

Vad drömmer du om?
Jag drömmer om att bosätta mig utomlands med min lilla familj. Jag drömmer även om att kunna leva på min dröm, alltså agenturen, som jag driver nu.

Vad är din drivkraft i livet?
Min drivkraft är min sambo och vår lilla familj som får mig att må bra. Jobbmässigt så har jag ett tydligt ekonomiskt mål uppsatt som en drivkraft.

Vad inspireras du av?
Av så mycket. Människor, platser, byggnader, stilar, allt verkligen. Den inspirationen plockar jag med bitar av till hur jag inreder, hur jag vill jobba, hur jag vill vara som människa, hur jag vill klä mig och så vidare.

Vad gör du för att vända en dålig dag?
Vissa dagar låter jag mig bara ha det. Ibland är det ok att ha det så, jag tänker att man kan ta igen det någon annan gång. Tar kanske bara en paus och kommer igen sen. Men jag försöker ändå ställa om tankarna för att det ska bli bättre och ibland slänger jag in att det löser sig, även om det inte gör det av sig själv.

Vilken är din favoritplats?
Drömfavoritplats – någonstans i solen. Den realistiska favoritplatsen är hemma, det är där jag tankar energi.

Vad är ditt livsmotto?
Jag har inget, men jag kanske skulle skaffa ett.

0 kommentarer