WORLD FAIR TRADE DAY 2014

av | maj 7, 2014 | Fairtrade

World Fair Trade Day

World Fair Trade Day 10 maj

Andra lördagen i maj varje år är det dags för World Fair Trade Day som syftar på att lyfta fram rättvis handel. Dagen firas runt om i hela världen och ta del av den du med. På lördagen den 10 maj utmanar vi dig att bara försöka handla rättvist producerade produkter och påverka andra till att göra detsamma. Har inte butikerna de produkter du är ute efter som fair trade alternativ är det bara att lyfta frågan och få butikerna till att tänka om.

Rättvis handel främjar människan och lokalsamhället och bidrar till en hållbar utveckling. Detta genom att bland annat erbjuda bättre handelsvillkor och sunda villkor för producenterna och människorna i produktionen.

Rättvist handlade varor är antingen certifierade med en certifiering som till exempel Fairtrade eller Soil eller kommer de från en producent som följer WFTO:s kriterier för  rättvis handel. WFTO står för World Fair Trade Organization och är ett internationellt nätverk som samlar olika organisationer som representerar rättvis handel.

Uppmärksamma gärna World Fair Trade Day och sprid det till fler så att rättvis handel lyfts fram. På så sätt bidrar vi till at fler människor har möjlighet att leva på sitt arbete.

0 kommentarer