THE SHIRT ON YOUR BACK

av | apr 16, 2014 | Arbetsförhållanden

The shirt on your back

Screendump från The Guardian

Funderar du på hur dina kläder är producerade?

Fick ett så bra tips länkat på Facebook. Den interaktiva dokumentären, The shirt on your back, som är gjord i samband med att det gått ett år sedan fabriksbyggnaden Rana Plaza kollapsade i Bangladesh. Dokumentären, som  The Guardian ligger bakom, innehåller en mix av skrivet material och videoklipp där man bland annat får följa Mahmuda som arbetade i byggnaden och överlevde kollapsen.

När man ser en dokumentär som denna blir allt ännu tydligare, vi måste sluta avhumanisera människor i produktionen och börja hylla det jobb de faktiskt lägger ner genom att vara beredda att betala vad ett klädesplagg faktiskt kostar.

Vem bär ansvaret? Det är inte en helt enkel fråga att svara på, men min övertygelse är att vi alla har ett ansvar i detta.

Nästa vecka, den 24 april, har det gått ett år sedan den stora kollapsen skedde. Var med och uppmärksamma det genom följa med på Fashion revolutions uppmaning. Bär ett plagg ut och in och sprid bilder på det via sociala medier med hashtagen #insideout. På så sätt kan vi alla bidra till en förändring i klädbranschen och få fler att uppmärksamma problemen.

Ta 30 minuter av din tid och kolla på The shirt on your back, det är värt det.

0 kommentarer