The Baand AW13

av | sep 9, 2013 | ANDfair

The Baand AW13The Baand AW13

Äntligen har lyxigaste ekologiska bomullsplaggen landat hos ANDfair.

Danska varumärket The Baand gör sköna basplagg i mjukaste ekologiska bomullen. Det är svårt att tro att det ”bara” är bomull då det känns som om att man har på sig siden.

 Med styles som är enkla att mixa, bygger The Baand sin modebas på att man ska kunna använda plaggen både till snygga klackar, sköna sneakers eller söta ballerinas. The Baands plagg passar in vid alla tillfällen och de får det enklaste linnet att upplevas superlyxigt. 

I höst har vi även gjort plats för The Baands stickade plagg i mjuk och fin alpackaull.

I dagsläget producerar The Baand hela sin kollektion med ett socialt ansvar i Peru där denna fantastiska bomullen kommer ifrån. Bomullen är GOTS certifierad, vilket är en certifiering som innefattar miljövänliga kriterier genom textilens hela kedja och kräver dessutom att sociala kriterier uppfylls. GOTS är en förkortning av Global Organic Textil Standard och vill du läsa mer om GOTS, kolla in deras hemsida.

 The Baand är även medlem i den holländska organisationen Made-By som genom nära samarbete med modeföretag förbättrar miljö och sociala villkor i modebranschen.

Njut av sköna plagg i den bästa ekologiska bomullen, bra för dig, naturen och de som arbetar med den.

 

0 kommentarer