MINDRE AKTÖRER – SLOW FASHION DEL 4

av | mar 26, 2014 | Slow fashion

mindre_aktörer-slow_fashion-del_4

Stötta mindre aktörer

Inom slow fashion finns det många mindre aktörer som satsar allt för att förändra vårt beteende och vår inställning till mode. Bakom dessa företag står det eldsjälar som brinner för en förändring. Ofta har de inte de ekonomiska muskler som krävs för överlevnad, för även om tanken och syftet är gott så hänger överlevnaden ofta på ekonomin i slutändan. För att nå en förändring mot en mer hållbar modekonsumtion behövs ett samspel mellan dessa mindre företag och konsumenter.

I julas florerade det lite upprop runt omkring på olika bloggar och andra sociala medier om att man skulle välja att handla hos mindre butiker och företagare inför julen istället för att välja de stora kedjorna som finns på var och vartannat köpcenter och i alla städer. Härliga initiativ som förhoppningsvis återkommer för det handlar ju faktiskt om vilka val vi gör. Det är vi som kan skapa förändring genom att styra våra val till att bli mer hållbara och till att stötta brinnande eldsjälar i deras arbete genom att välja dem. Det är ingen stor uppoffring, du får ju fina och unika saker tillbaka. Detta är ju något man kan applicera i fler områden än mode.

Att tänka slow fashion handlar ju bland annat om att hylla den personliga stilen och köpa sådant man tycker om och trivs med. Då passar det ju extra fint att leta efter de guldkornen hos mindre aktörer som erbjuder unika plagg valda med stor omsorg och kärlek.

Dagens tips är att njuta av att gå på stan, få frisk luft och leta guldkorn där istället för att köra till större köpcentrum för att trängas med alla andra. Gillar du inte att gå på stan eller känner du att det inte finns tid, surfa runt på nätet och hitta guldkornen där istället. Det är inte så krångligt att handla på nätet, ganska bekvämt faktiskt. Man slipper stå i kö till provrum och man kan prova i lugn och ro där hemma och se om det passar ihop med det man redan har sin garderob.

0 kommentarer