Material

av | mar 7, 2013 | Material

ANDfair gillar bra material som är sunda för människan och miljön.

Ekologisk bomull- Är bomull som är odlad utan bekämpningsmedel. För att veta säkert om bomullen är ekologisk kan man hålla utkik efter olika certifieringar som t ex GOTS eller Soil.

Cashllama- Cashllama TM är ett varumärke för den finaste lamaullen som kommer från Bolivia. Lamaull är en ”självtvättande” fiber och kräver mindre tvättande än andra fibrer. Vill göra er uppmärksamma om att vi inte saluför detta som ett ekologiskt material. Men ett naturmaterial i samband med att arbetsförhållandena är goda är också bra tycker vi.

Tencel- Tencel är ett registrerat varumärke för en regenerad cellulosafiber, lyocell. Alltså en konstgjord fiber av naturmaterial. Lyocell produceras genom att man löser upp ren cellulosa från trämassan i en amine oxide, N-methylmorpholine oxide (NMMO), som är en miljövänlig lösning. Allt sker i ett slutet system och man använder lösningen om igen. Denna process är till stor del miljövänlig.

Vegetabiliskt garvat läder- Skinn som är garvat på ett vegetabiliskt sätt garvas med hjälp av garvsyror från t ex ekbark i stället för den giftiga tungmetallen krom.

 

0 kommentarer