KOWTOW – FAIRTRADE FASHION

av | apr 27, 2015 | Brands

S13kowtowLogo

Hos ANDfair gillar vi Kowtow lite extra mycket. Som första återförsäljare i Sverige och bland de första i Europa är vi lite extra stolta över att kunna erbjuda Kowtow. Detta Nya Zeeländska märke arbetar aktivt för att vara ett schysst märke och deras plagg är uteslutande producerade i ekologisk och Fairtradecertiferad bomull. Bomullen är certifierad via Fairtrade och SKAL International och allt tyg är färgat med GOTS godkänd färg, utan några farliga kemikalier så som nickel, bly, formaldehyde, bekämpningsmedel eller andra tunga kemikalier.

Kowtow är ett kinesiskt ord som innebär djup respekt i form av knäböjning och bugning så långt så att ens huvud nuddar marken. Att vara fair trade och ekologisk är det viktigaste för Kowtows grundare Gosia Pietek, som ända sen starten velat visa att det går att att driva ett framgångsrikt företag samtidigt som man värdesätter de etiska värderingarna högt.

Kowtow-gosia-W14

I fabriken som Kowtow lagt sin produktion får fabriksarbetarna en schysst lön som inkluderar betald semester, sjukpenning, sjukförsäkring, subventionerade luncher och betald övertid. För arbetarna innebär det även en säker arbetsplats med bra ventilation och generöst arbetsutrymme samt förmåner i form av fackförening.

Kowtow lägger stor vikt vid att detta ska fungera och Gosia besöker själv fabriken en gång i halvåret för att se så allt fungerar som det ska och så att hon är nöjd med arbetsvillkoren och kvaliteten.

På tal om föregående inlägg om Fashion Revolution Day och Slow Fashion uppropet så arbetar Kowtow mycket med transparens. De har satt ihop lite informationsmaterial och bilder där man kan få en inblick i arbetet bakom plaggen. Ta del av filmen nedan där man får följa vägen frö till färdigt plagg.

Kowtow In India from Kowtow on Vimeo.

0 kommentarer