HUR KAN MAN VERKLIGEN VETA?

av | jan 16, 2014 | Arbetsförhållanden, Fairtrade

Hur kan man verkligen veta

Bilder av Gosia Piatek, grundare av Kowtow

Hur kan man verkligen veta att kläderna produceras under schyssta förhållanden? Detta är en fråga som ofta dyker upp när man pratar om mode som producerats under schyssta villkor. En helt befogad fråga, för man vill ju verkligen vara säker på att det man köper, för att det ska vara schysst, också är det.

Visst hade det bästa varit om man, som återförsäljare, kunde besöka alla sina varumärkens fabriker och med egna ögon se att allt går rätt till för att sedan kunna säga till sina kunder att det verkligen är så på riktigt? Vilken dröm, tyvärr går det inte rent ekonomiskt. Än. Kanske nått man kan sikta på längre fram. Tills dess får man förlita sig på kända certifieringar och leverantörernas ord (och det gör vi verkligen eftersom våra leverantörer är så bra!). Därför blir man så glad när man kan följa med varumärkena när de besöker sina fabriker genom bilder som de lägger ut på sociala medier. Så tillgängligt, transparent och tydligt. Kowtow, som vi är glada över att kunna erbjuda hos ANDfair (som första butik i Europa), är just nu på besök i den fabrik i Indien där de har sin produktion. Genom Instagram har man kunnat följa hur det ser ut i produktionen. Kowtow använder sig dessutom av både Fairtrade– och ekologiskt certifierad bomull genomgående i sina kollektioner som får stå för ett bevis på att det går schysst till.

För ANDfair är det en självklarhet att erbjuda kläder och andra mode- och livsstilsprodukter som producerats under ett socialt ansvar och därför kan ni som kunder vara säkra på att de produkterna som erbjuds här har ett schysst ursprung. Vi gör research, dubbelkollar och googlar så att ni kan ägna er åt att shoppa kläder här bara efter tycke och smak. För visst kan det vara svårt som kund att hålla reda på allt. Det är en djungel att leta efter kläder med schysst ursprung och oftast är man inte så sugen på det utan vill bara ha något som man gillar. Det är ju det man ska gå efter, att köpa saker man gillar och kommer att använda. Men vår förhoppning är ju att det sammanfaller med saker som producerats på ett schysst sätt så att produkten är schysst hela vägen från början till dig.

0 kommentarer