Hejdå fattigdom!

av | okt 1, 2013 | ANDfair, Fairtrade

AFF-1-150-24_fattigdom_generisk_webb

Hejdå fattigdom! Under vecka 41-42 är det Fairtrade fokus som handlar om att sätta Fairtrade i fokus helt enkelt. Detta initiativ gillar vi eftersom vi också tycker att schysst handel är viktigt. Därför har ANDfair valt att vara en del av dessa kampanjveckorna genom lite olika trevliga events. Kom förbi på något event om du bor i närheten av Helsingborg.

Tisdagen 8 oktober kl. 18 är vi med och anordnar ett Fairtrade event på Dunkers kulturhus och Rumett. Vi kickar igång kvällen med en modevisning där vi visar delar av vårt sortiment. Vi vill främst lyfta fram Kowtow som har just Fairtrade certifierad bomull, men vi kommer även visa plagg från de andra varumärkena eftersom alla har ett schysst ursprung såklart. Vi har även lånat lite smycken från Världsbutiken här i Helsingborg som kommer synas i samband med visningen. Kvällen fortsätter med en filmvisning av filmen Shade chocolate av Miki Mistrati som undersöker chokladindustrins hjälpprojekt på Elfenbenskusten för att se om de använder sig av barnarbete osv. En sevärd film som får en att fundera lite över chokladens härkomst. Kom gärna lite innan kl. 18 och drick lite Fairtradekaffe och smaka lite Fairtradechoklad och lyssna på duktiga musikerna Hilda och Lucas Denny som kickar igång med lite mingelmusik runt kl. 17.45.

Onsdagen och torsdagen den 16-17 oktober kommer ANDfair ha sin allra första pop up shop. Vi har fått möjligheten att ha den på Ship som är en kreativ mötesplats i Helsingborg. Ship är ett kontorshotell, konferenscenter och ett kafé. Ship är beläget bredvid Campus Helsingborg så här möts entreprenörer, näringsliv och studenter i en kreativ och inspirerande miljö. Kaféet är dessutom ett Fairtradekafé och vad passar då inte bättre än att ha en pop up shop i anslutning till det? Kom förbi och kolla in vara fantastiska produkter och passa på att Fairtradefika samtidigt. Här finns supergott kaffe och det bästa är ju att det är den stora Fairtrade fikadagen den 17 oktober, Fairtrade challenge. Anmäl din fika hos Fairtrade och hjälp Helsingborg att hamna i toppen av Fairtradefikakommunerna under den dagen.

ANDfair pop up shop kommer vara öppen kl. 10-17 dessa dagar. Som kom förbi om du har möjlighet! Det är roligt att bara träffas också!

Hoppas vi ses på något av dessa events!

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. ANDfair Nyheter oktober » ANDfair - [...] Det händer mycket för ANDfair. Just nu är vi mitt uppe i Fairtrade fokusveckorna där vi hittar på lite…