ATT VÄLJA HÅLLBART MODE – SLOW FASHION DEL 2

av | feb 25, 2014 | ANDfair, Slow fashion

att välja hållbart mode

Att tänka Slow fashion och välja hållbart mode

Hållbart mode kan låta som en enkel match på pappret. Visst kan det vara självklart att man vill vara så miljömedveten som möjligt och visst är det självklart att arbetare ska ha schyssta villkor och kunna försörja sig och sin familj, men är det inte lite väl dyrt?

Istället för att att tänka att något är dyrt kan man vända på det och tänka vad man får för pengarna istället. Det är här eftertänksamheten kommer in och påminner oss. Att tänka Slow Fashion innebär just att vara mer eftertänksam i sin modekonsumtion. Det innebär inte att sluta helt, för det skulle ju vara så tråkigt. Både för att det är kul att omge sig av fina plagg, men också för att de som arbetar i produktionen skulle påverkas av det. Att tänka Slow Fashion innebär att man bli mer hållbar i sin modekonsumtion. Med hållbar menar vi här att göra mer långsiktiga val som står sig längre än ett användningstillfälle eller en tvätt. Här på ANDfair tycker vi det är viktigt med både material och produktion och därför vill vi belysa den delen. Men en hållbar modekonsumtion behöver inte bara fokusera på ekologiska material och att man har stenkoll på hur arbetarna mår. Det innefattar även de inköpen man gör där man kanske inte just har stenkoll på produktionsbakgrunden, men där man vet att det är plagg man kommer använda mycket och länge och har en kvalitet som tål att användas.

Skippa det dåliga samvetet, det vinner man inget på. Att ändra vanor är en process som så mycket annat kräver träning. Ibland känner man inte för det, ibland kan man inte och ibland får man en kick av det. Låt förvandlingen ta tid, men ha gärna hållbarheten i åtanke. Ju mer man tränar, ju enklare är det att nå målen. Visst låter det klyschigt, men ofta ligger det ju en sanning bakom klichéerna även om de är lite väl utnötta.

Vår önskan är att ju mer man tänker efter i sina köp, ju mer vill man välja mode som är producerat på ett miljö- och socialt hållbart sätt och ser värdet i det. Att välja hållbart mode är fantastiskt!

0 kommentarer