Att leta efter orden

av | dec 18, 2019 | Personligt

Jag har kommit på att det är väldigt avkopplande att skriva. Så jag har tänkt att jag ska skriva mer för att använda det som ett verktyg för att uttrycka mig, precis som konsten, designen och musiken gjort genom åren. Men så fastnar orden bakom krav, måsten och annat som bör prioriteras. Kanske fastnar de också bakom rädslan att blotta mina tankar, för vem är jag att sätta ord på pränt som andra ska läsa och kanske bedöma? För kanske är mina reflektioner för nära min inre tankar, sådana tankar som så sällan luftas öppet och som väldigt få känner till. För den där inre och yttre bilden stämmer kanske inte alltid överens. Inuti mig delar mörkret och tyngden rum med modet och styrkan och ofta blossar det upp till inbördeskrig. Rädslan handlar kanske mest om att våga spränga den bilden om vem jag är, att bryta ner den förförståelse som finns kring mig och blotta den känslomässiga bergochdalbana som livet innebär. Att det inte är så konstigt att man förhåller sig till livet på ett sätt för att sen hela tiden omvärdera det och utveckla sitt jag. Men rädslan finns också i att såra, en smärta som blir tung att bära oavsett.

Jag byggde upp en mur under en lång tid för att jag inte visste hur jag skulle förhålla mig till saker. Denna muren är tung att bära och har sten för sten börjat plockas ner och det skapar en person som jag börjar trivas med, med tankar och förhållningssätt som är mina egna. En smärtsam resa som gör att jag känner mig som en gammal själ, men som ger mig insikter som jag aldrig mött om jag inte följt denna process. Ibland är jag besviken över att det blivit som det blivit. Ibland känner jag mig utvald och speciell. Ibland undrar jag om jag hittat på allt. Ibland funderar jag varför det är så krångligt att navigera i livet. Men jag gissar att det är väl så livet är för många – upp och ner, ut och in.

0 kommentarer